Een Amerikaans bedrijf heeft 30.000 klanten letterlijk ‘bullshit’ verkocht. De makers van het bordspel Cards Against Humanity boden dozen met stierenpoep aan op Black Friday, de dag waarop veel Amerikaanse winkels met speciale aanbiedingen komen.

Cards Against Humanity prijst zich aan als een ‘gezelschapsspel voor vreselijke mensen’. Vorig jaar stak het ook al de draak met Black Friday, door de prijs van alle producten op deze dag met vijf dollar te verhogen. De actie kreeg veel aandacht en was een succes: er werden zelfs meer spellen verkocht dan normaal.

Dit jaar haalde Cards Against Humanity op Black Friday alle producten van de site af, zodat de klanten pas écht geld konden besparen. Voor de mensen die toch iets wilden kopen, was er een speciale aanbieding: een doos met ‘bullshit’, gevuld met echte uitwerpselen van een stier. “Ziet eruit, ruikt en smaakt als poep, omdat het dat ook is”, zo prees het bedrijf de Bullshit-box aan, die 6 dollar kostte. Terugsturen of ruilen was niet mogelijk.

Er werden maar liefst 30.000 dozen besteld, meldt Business Insider. Daarmee was het product uitverkocht. Veel mensen dachten waarschijnlijk dat er toch een leuke verrassing in de doos zou zitten, zoals nieuwe kaarten voor het spel. De bedenker van Cards Against Humanity, Max Temkin, maakte op Twitter duidelijk dat die klanten zich vergisten. “Als je de poep koopt omdat je verwacht dat het iets anders dan poep zal zijn, koop je voor 6 dollar een waardevolle levensles”, aldus Temkin.