In de Amerikaanse staat Texas is met ontzetting gereageerd op de mishandeling van een 76-jarige automobilist door een politieagent.

De 76-jarige man werd door de agent aan de kant gezet omdat er een sticker miste op de kentekenplaat van de auto. Toen de man wilde uitleggen dat het om een nieuwe auto ging, en dat een sticker daarom niet nodig was, werd hij hardhandig tegen de grond gewerkt, geboeid en twee keer getaserd: een keer op zijn borst en daarna in zijn been.

De dashboardcamera van de politieman filmde een gedeelte van de arrestatie: Filmpje

Verschillende getuigen zagen het voorval gebeuren, waaronder een 62-jarige medewerker van de autodealer waar het voertuig aan de kant werd gezet. "Ik zei tegen de agent: waar ben je in hemelsnaam mee bezig? Deze meneer is 76 jaar oud." De vrouw werd door de politieman naar achteren gestuurd, maar weigerde daar gehoor aan te geven. "Ik zei tegen hem dat hij een nazi was".

De politie heeft laten weten een intern onderzoek te beginnen naar aanleiding van de gewelddadige arrestatie. De agent, die pas twee jaar in dienst is bij de politie, is op non-actief gesteld. De politie heeft excuses aangeboden aan het 76-jarige slachtoffer. Omdat hij niets fout had gedaan, wordt hij niet vervolgd.