Op internet is ophef en hilariteit ontstaan nadat Mathieu Elwood een lama aanbood op de Facebookpagina Gratis ophalen in Utrecht. Elwoord liet weten dat hij met zijn huisgenoten in het studentenhuis een klein probleempje hadden.
Op de website Gratis ophalen in Utrecht bieden Utrechters overbodige spullen aan die andere mensen kosteloos kunnen ophalen. Elwood bood vanmiddag een lama aan: ‘Vorige week heeft een huisvriend een lama besteld op internet (dat kan blijkbaar). Nu staat hij al een paar dagen te verkleumen in onze tuin. Wij kunnen niets met hem want hij lust geen chips, brood of pizza. Zelfs appels verdomt hij te eten. Dus nu de vraag. Wie maakt ons los van deze lama? Je kunt hem zelf nog een naam geven! PU Buiten Wittenvrouwen.’
Enkele uren later hebben al meer dan 160 mensen gereageerd. Sommige mensen nemen het verhaal serieus, Eef Hartman liet meteen weten dat als het verhaal echt is dat men meteen de dierenbescherming moet bellen: “Erg zielig om een lama bij jullie te laten staan.” Elwood reageerde dat hij liever geen dierenbescherming zag: “Op een prent zitten we niet te wachten. Een huisgenoot dacht om het beestje vannacht bij de kinderboerderij in Amelisweerd bij z’n vriendjes te zetten. Iedereen blij!” Ook anderen verklaren de studenten voor gek omdat ze een dier gekocht hebben via internet en geven aan dat ze de politie gaan bellen. “Kijken of jullie het dan nog zo leuk vinden, debielen”, reageert iemand onder de ‘advertentie’.
De meeste mensen hebben echter door dat het om een grap gaat. Weer anderen zijn teleurgesteld, die waren op zoek naar kamelen of olifanten.