Een man uit Kazachstan had twaalf jaar lang last van buikpijn nadat een chirurg een schaar in zijn lichaam had achtergelaten tijdens een operatie.
Dat meldt Mirror.
De inmiddels 53-jarige Karp Ponomaryov uit Kazachstan had al twaalf jaar last van hevige buikpijn, vooral als hij een grote maaltijd had verorberd. Toen hij een maand geleden zijn eetlust verloor en flink afviel, besloot hij naar de dokter te gaan.
Nadat er een röntgenfoto was gemaakt, bleek dat er een twintig centimeter lange schaar in de buik van de man zat. Twaalf jaar geleden was de man geopereerd en daarbij had de chirurg de schaar in het lichaam van man achtergelaten.

“Ik heb nog nooit zoiets gezien”, zegt dokter Baurzhan Aybaev, die de man onderzocht. “Er blijft wel eens verband achter, maar een schaar zou toch moeten worden gemist tijdens een operatie. Het moet erg pijnlijk geweest zijn.”
De man wordt binnenkort geopereerd om de schaar te verwijderen. De arts die destijds de operatie uitvoerde en de schaar achterliet, is inmiddels overleden. Ponomaryov wil het ziekenhuis niet aanklagen, maar heeft wel gevraagd om de nieuwe operatie zo snel mogelijk uit te voeren.