Toen de 29-jarige Hu Juan beviel van haar zoontje heeft haar dat letterlijk een deel van haar leven gekost. Na de bevalling begon ze in sneltempo te verouderen als gevolg van een zeldzame aandoening.
De vrouw uit Henan in China, zette in 2003 een zoon op de wereld waarna ze er heel snel ouder en ouder begon uit te zien, dat meldt Het Laatste Nieuws. Na een hele hoop medische onderzoeken bleek Hu Juan aan cutix laxa te lijden. Hierdoor verliest de huid haar elasticiteit. Gevolg is uiteraard dat je er ouder gaat uitzien.

Wereldwijd zijn er amper tweehonderd gevallen van deze aandoening bekend. De ziekte kan veroorzaakt worden door mutaties in de genen.

Het is niet gemakkelijk geweest voor Hu Juan, ze durfde niet meer in de spiegel kijken en vermeed op de duur elk sociaal contact. De vrouw probeerde tot tweemaal toe een einde aan haar leven te maken, ook al omdat haar zoon zich schaamde over zijn moeder.

Dankzij de onvoorwaardelijke steun van haar echtgenoot, heeft Hu Juan zich evenwel door deze moeilijke periode geworsteld. Ze ondergaat nu een reeks plastisch-chirurgische ingrepen in een kliniek in Shanghai. Die moeten haar huid Ún haar zelfvertrouwen een boost geven.
Foto's