Een hotel aan de Balijelaan in Utrecht is gesloten omdat er sprake was van illegale prostitutie. De exploitatievergunning is ingetrokken door burgemeester Jan van Zanen.

Het hotel deed haar praktijken niet al te onopvallend. Zo stonden er op de ramen teksten als 'fair well, cum again' en '... don't care your sex', aldus RTV Utrecht. Bij het onderzoek werd door middel van een mystery-guest de ontdekking gedaan.

De gemeente acht het hotel een gevaar voor de openbare orde en een negatieve invloed op het woon- en leefklimaat in de buurt. De afgelopen maanden is volgens de gemeente herhaaldelijk geconstateerd dat de exploitant van het hotel te weinig of niets deed om overtredingen te voorkomen. Het hotel krijgt twee de tijd om eventuele gasten onder te brengen.

Op tripadvisor.nl valt te lezen dat het tweesterrenhotel niet al te goed beoordeeld wordt (3 uit 5 op basis van 25 beoordelingen). 'Er was veel lawaai van de straat en de gordijnen waren vuil. Ook de kozijnen en ramen konden wel een wasbeurt gebruiken. De trap was ongelijk en daardoor redelijk gevaarlijk te noemen. Neen ik was niet te spreken over mijn verblijf', aldus beoordelaar 5mm1.
Foto