Een boze oom keek raar op bij de ziekenhuiskamer van zijn neefje. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch plaatste een bordje met 'ZWARTE PIET' bij de deur, in plaats van de naam van het jochie.
De jongeman plaatste op Facebook een kwaad bericht, waarin hij vertelt dat hij zijn neefje maar niet kon vinden bij het ziekenhuisbezoek. Het jongetje van tien dagen oud heeft een gevaarlijk virus en was met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Hij crepeert van de pijn", foetert de oom. "In plaats van zijn naam op de deur van zijn verblijfskamer, staat er ZWARTE PIET..." Volgens het personeel betrof het hier een grapje.
Inmiddels biedt het ziekenhuis officieel excuses aan. "De digitale naambordjes bij de kamers werkten niet goed en om ze te testen is er bij twee lege kamers ‘zwarte piet’ en ‘sinterklaas’ neergezet. Even later is met spoed een kindje opgenomen op de kamer waar ‘zwarte piet’ bij stond", plaatst het ziekenhuis op Facebook. "Regel is dat eerst de noodzakelijke zorg rondom het kindje wordt verleend. Daarna volgen de administratieve handelingen zoals het aanpassen van het naambordje."
Het statement van het hospitaal wordt niet erg serieus genomen in de reacties. Daar vindt men het vooral onacceptabel en wordt de reactie niet geloofd. "Tegen de familieleden is wat anders gezegd en de verklaring hier komt niet daarmee overeen. Stem voortaan af, voordat je een verklaring afgeeft!" Foto