De ex-vrouw van de Amerikaanse oliemagnaat Harold Hamm gaat in beroep tegen een echtscheidingsregeling, waarin zij bijna 1 miljard dollar (ruim 800 miljoen euro) krijgt toegewezen.

Een rechter in Oklahoma oordeelde deze week dat Sue Ann Hamm 995,4 miljoen dollar van haar ex-echtgenoot zou krijgen. Hij moet voor het einde van het jaar 322 miljoen dollar betalen en daarna maandelijks minimaal 7 miljoen dollar overmaken aan zijn ex. Net zo lang tot het hele bedrag is betaald.
Sue Ann Hamm is teleurgesteld in de uitspraak, zegt haar advocaat in een interview met The Oklahoman. "Ze heeft Harold 25 jaar trouw bijgestaan, in het gezin en in zijn carrière."

Harold Hamm is topman van Continental Resources, een groot bedrijf op de Amerikaanse oliemarkt. Zijn vermogen wordt geschat op 18 miljard dollar.

Sue Ann Hamm vindt het toegewezen bedrag onredelijk, zegt haar advocaat. "Het is minder dan 6 procent van het vermogen, dat tijdens hun huwelijk is uitgegroeid tot 18 miljard dollar."
Mevrouw Hamm heeft naast het bedrag van bijna 1 miljard dollar drie huizen toegewezen gekregen: hun echtelijke woning in Oklahoma (4,6 miljoen dollar), een andere woning in Oklahoma (800.000 dollar) en een landhuis in Carmel Valley, Californië (17,4 miljoen dollar).

De scheiding van de Hamms is niet de duurste in de geschiedenis. De Russische oligarch Dmitri Ribolovlev moet zijn ex-vrouw 3,6 miljard euro betalen; mediamagnaat Rupert Murdoch moest bij twee scheidingen 1,5 miljard euro meegeven.