Janina Kolkiewicz (91) bleek helemaal niet dood te zijn nadat ze 11 uur in het mortuarium had doorgebracht. Dit merkte het personeel op toen ze de bodybag zagen bewegen waarin de Poolse opgebaard was.
Het nichtje van de bejaarde vrouw schakelde een dag eerder medische hulp in toen ze mevrouw Kolkiewicz aantrof en ze constateerde dat de vrouw niet meer ademde en geen pols had. De vrouw werd doodverklaard en overgebracht naar het mortuarium. Haar familie begon zelfs al haar begrafenis te regelen. "Ik was er zeker van dat ze was overleden’’, aldus dokter Wieslawa Czyz. "Ik ben verbijsterd, ik begrijp niet wat er is gebeurd. Haar hart klopte niet meer en ze ademde niet meer.’’

Dit bleek dus om een grote vergissing te gaan. Na haar wonderbaarlijke herstel klaagde de vrouw enkel dat ze het een beetje koud had, na haar nachtje in de koelruimte. Nu wordt uitgezocht hoe de gepensioneerde vrouw naar het mortuarium gestuurd kon worden terwijl ze niet dood was.

Na haar herstel keerde Kolkiewicz huiswaarts om zich op te warmen met een kop soep en twee pannenkoeken, zo meldt het Poolse dagblad Dziennik Wschodni.