De Brusselse Abdeslam Gharrafi was ten einde raad toen hij zijn auto eind vorige week in vlammen op zag gaan tijdens anti-regerings protesten. Maar, zijn hopeloosheid duurde niet lang: ruim 1.200 mensen hielpen hem in drie dagen aan genoeg geld voor een nieuwe auto.

Gharrafi was bang zijn gezin niet te kunnen onderhouden, omdat hij zijn auto was kwijtgeraakt. Als elektricien heeft hij zijn auto hard nodig. Hij was ten einde raad.

Een Antwerpenaar die de beelden zag van de auto die in brand werd gestoken, zette een inzamelingsactie op. Tweeduizend euro, het streefbedrag, werd binnen de kortste keren ingezameld. Nu de actie na drie dagen wordt stopgezet is er bijna het tienvoudige opgehaald: 19.370 euro.

Gharrafi kan dus opgelucht ademhalen. "Ik kan het echt niet geloven", zei hij op de Belgische radio. "Ik weet niet of het echt is of niet." Maar echt is het, verzekert Bruno Dillen, de initiatiefnemer van de geldinzamelingsactie. En nu wil hij met het overschot aan opgehaald geld ook andere mensen helpen wiens auto tijdens de rellen is vernield.
Foto