Drieduizend dollar zat er in David Shupe’s portemonnee toen hij hem kwijtraakte in de supermarkt. En niet alleen het geld dacht hij kwijt te zijn, ook de bijzondere Vietnam-onderscheiding die hij als oorlogsveteraan had gekregen, zat in zijn portemonnee.
Na een maand heeft hij zijn portemonnee terugkregen. Met alles er nog in.
Toevallig of niet, de politie had twee dagen daarvoor de bewakingsbeelden vrijgegeven waarop een vrouw te zien is, met de portemonnee in haar handen. Volgens de vrouw had ze de portemonnee bij zich gehouden, omdat ze de eigenaar van de portemonnee niet kon achterhalen.
Tegen de New York Daily News vertelt de blije eigenaar dat hij de portemonnee in een ondoordacht moment tussen de uien in de supermarkt had laten liggen. Het geld, dat hij net daarvoor had opgenomen om naar zijn zwangere dochter te sturen, dacht hij niet meer terug te zien. Maar vooral het feit dat hij zijn speciale herinneringspenning kwijt zou zijn, vond hij heel erg.
En nu, na ruim een maand, stond de vrouw die te zien is op de camerabeelden bij hem op de stoep.
Het eerste wat Shupe deed toen hij zijn portemonnee terugkreeg, was kijken of zijn Vietnam-pin er nog in zat. "Ik keek helemaal niet of het geld er nog in zat. Ik was gewoon zo blij om mijn pin weer te hebben."