In Neurenberg wordt later deze maand een aquarel van de hand van Adolf Hitler geveild. Het werk heeft als titel Das alte Rathaus en dateert uit 1914 of 1915. Dat melden Duitse media.
Het werkje is eigendom van twee zussen uit Hessen. Ze kregen het in bezit via hun opa, die het aquarel in 1916 voor 350 Duitse Mark bij een galerie in München kocht. De originele nota is bewaard gebleven. De nieuwe eigenaar van het aquarel krijgt die er straks gratis bij.
Volgens Duitse media kan het werk enkele tienduizenden euro’s opbrengen. Er kan geboden worden vanaf 4500 euro. In Neurenberg zijn al vaker aquarellen van Hitler verkocht. Het hoogste bedrag dat voor een aquarel van de dictator neergelegd werd is tot nu toe 28.000 euro.
De zussen die het aquarel te koop aanbieden, hebben aangegeventien procent van de opbrengst te schenken aan een fonds voor gehandicapte kinderen.
Hitler was begin vorige eeuw vastbesloten kunstschilder te worden. Hij werd echter twee keer afgewezen door de kunstacademie in Wenen. In de periode voor de Eerste Wereldoorlog verdiende hij onder meer de kost door beschilderde ansichtkaarten te verkopen aan toeristen. Hoeveel werken Hitler tussen 1909 en 1945 precies maakte is niet bekend.
Foto