In Enschede moeten reizigers het binnenkort doen zonder 'de leukste buschauffeur' van de stad. De 28-jarige chauffeur draaide muziek, speelde met de lichten en sprak zijn passagiers vrolijk toe via de microfoon. Toch stopt busmaatschappij Syntus de samenwerking. "Bij ons staat veiligheid voorop."
"We hebben de positieve en de negatieve berichten over zijn gedrag geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat we hem niet meer kunnen inhuren als buschauffeur", zegt Petra Wessels, woordvoerder van Syntus. "De veiligheid van de inzittenden is voor ons het allerbelangrijkste. De chauffeur heeft niet alle veiligheidsprotocollen nageleefd."
Syntus betreurt het beëindigen van de samenwerking. Wessels: "Aan de andere kant was hij een voorbeeld, omdat hij altijd gastvrij en vrolijk was. Maar het was niet de eerste keer dat we hem hebben aangesproken op zijn gedrag."
Ongeveer drie weken geleden raakte buschauffeur in opspraak nadat sommige collega's hadden geklaagd over zijn uitbundige gedrag. Hij bood vervolgens via een brief zijn excuses aan. Veel reizigers steunden de chauffeur. Een van hen begon een petitie om hem als buschauffeur aan het werk te houden. 1266 mensen zetten hun handtekening, maar het mocht niet meer baten.

De buschauffeur bedankte zijn supporters op zijn Facebookpagina: "Vijf jaar muziek en gezelligheid in de bus, heel veel leuke ervaringen en bovenal; geen ongelukken. Bedankt voor jullie steun!"