Bij de ingang van begraafplaats Ellecom en De Steeg hangt een bordje dat bezoekers waarschuwt alert te zijn, omdat er slangen zijn waargenomen.
Die slangen zijn afkomstig uit het achterliggend bosperceel. De uit 1874 daterende begraafplaats ligt op een flauwe helling aan de rand van de Veluwezoom, aan de Zutphensestraatweg in Ellecom.

Waarschijnlijk gaat het om een adder of een ringslang. De ringslang is ongevaarlijk voor de mens, maar het koudbloedige dier toont zich met name in de zomer nog wel eens voor een zonnebad. Dat versnelt de spijsvertering en de motoriek.

Rond deze tijd houden slangen winterslaap. De adder is wel giftig maar valt een mens niet zo snel aan, tenzij hij in het nauw gedreven wordt.

Secretaris Marian Reynders van de beheersstichting zegt dat het bord is geplaatst nadat de tuinman een slang had gezien. "We hebben toen contact gehad met begraafplaats Heiderust in Rheden, daar zien ze met name in de warme tijd ook wel eens slangen. We vonden het een kwestie van zorgvuldigheid om mensen te waarschuwen, zodat ze niet zo schrikken als ze een slang zien. Nu het kouder wordt kan het bord binnenkort wel weer weg."