Een Australisch liefdessprookje: Aminah Heart krijgt uiteindelijk een relatie met haar anonieme spermadonor, de biologische vader van haar dochtertje.

Aminah verloor eerder twee zoontjes aan een erfelijke ziekte. "Het is moeilijk in woorden te vatten. Ik heb twee relaties gehad en twee kinderen, maar pas bij de tweede werd de diagnose gesteld: ze hadden een genetische afwijking", vertelt Aminah tegen The Daily Mail. De kans op een kind met een genetische afwijking was 25 procent.

"Het kostte veel tijd om de beslissing te nemen en daarbij overdacht ik alles: mijn leeftijd, sociale status en het feit dat ik een genetische afwijking heb. Ik begreep dat de vooruitzichten slecht waren", vertelt Aminah, die toch de allerlaatste poging waagde om een kind te krijgen.
Als single koos ze voor een anonieme spermadonor: "Dan krijg je geen foto. Het is letterlijk een profiel, beperkter dan Linkedin, met levensstatistieken, leeftijd, lichaamsbouw, haarkleur en beroep."

Dochtertje Leila kwam in augustus 2012 ter aarde met blonde haren en blauwe ogen, terwijl moeder Aminah een donker uiterlijk heeft. Deze wonderlijke combinatie bracht oma Helen op het idee om op zoek te gaan naar de blonde vader. En dat lukte haar na een zoektocht via internet. De vader was Scott Andersen, een vrijgezelle boer met twee kinderen.
Toen Leila één jaar oud werd, ontmoette Aminah de anonieme vader. Na een tijdje werd ze verliefd en het was wederzijds. De kerst vierden ze samen en ze hopen dat te blijven doen. "Het is geen happy ending, het is het begin ervan", vertelt Aminah.