Koorddanser Nik Wallenda heeft weer een waaghalzerige stunt uitgehaald. De Amerikaan liep maandagnacht geblinddoekt via een gespannen kabel op 180 meter hoogte van de ene naar een andere wolkenkrabber in de Amerikaanse stad Chicago.

Hij was tijdens de overtocht niet gezekerd en er was ook geen vangnet gespannen. Wallenda deed 1 minuut en 17 seconden over de 28 meter lange tocht op ijzingwekkende hoogte.

Vlak daarvoor was hij al overgestoken tussen twee andere gebouwen. Zonder blinddoek, maar die overtocht was met 138 meter een stuk langer en hij liep omhoog. Er was een hoogteverschil van zo'n 25 meter tussen de twee torens, waarvan de hoogste ruim 200 meter was. Het kostte hem zo'n 6,5 minuut om die overtocht te maken, waarbij hij ook nog een rivier overstak.
Tijdens zijn stunts praatte de 34-jarige koorddanser rustig met zijn familie en begeleiders. Na afloop zei hij dat hij vol zelfvertrouwen was overgestoken. Discovery Channel zond de twee 'wandelingen' met een aantal seconden vertraging uit, zodat ze de uitzending stop zouden kunnen zetten als hij zou vallen.

De harde wind, waar Chicago bekend om staat, gooide nog wel wat roet in het eten. Wallenda was van plan geweest om onderweg een selfie te maken met zijn mobiel, maar vanwege de harde wind liet hij dat achterwege.

Vorig jaar stak Wallenda al koorddansend de Grand Canyon over en een jaar eerder de Niagarawaterval.
Filmpje