Een jongen die dinsdagavond met de NS van Haarlem naar Enkhuizen reisde, heeft een stuk langer in de trein gezeten dan de bedoeling was. Hij viel namelijk in slaap en kon pas midden in de nacht worden bevrijd.

De jongen zou rond 22:00 uur aankomen in Enkhuizen, maar viel vlak daarvoor in slaap in de trein. Toen hij weer wakker werd, was het pikdonker in zijn coupé en bleek de boemel inmiddels afgesloten op het rangeerterrein te staan.
De treinslaper had geen idee bij welk station hij in de buurt was en belde zijn moeder met het laatste beetje accu dat zijn iPhone nog had. Hij legde de situatie uit en probeerde daarna de NS te bereiken. Daar kreeg hij niemand te pakken.
Toen z'n telefoon uitgevallen was, probeerde de jongen twee deuren te openen met de noodhendel, maar dit werkte niet. Ook het inslaan van een ruit met een brandblusser mocht niet baten. Aan de noodrem trekken had eveneens geen effect, schrijft hij op Facebook.
Uiteindelijk werd een andere trein op het terrein geparkeerd en kon de jongen de aandacht trekken van de NS-medewerker. Na drie uur in de trein te hebben gezeten, kon hij rond 1:30 uur vannacht eindelijk weer naar buiten.