Een oefening van drie stuntvliegers in Taiwan is vanochtend vreselijk misgegaan. Twee van de drie AT-3 vliegtuigen kwamen tijdens het uitvoeren van een stunt met elkaar in botsing.

Eťn van de vliegers, een instructeur verbonden aan de school van de luchtmacht, probeerde na de botsing waarschijnlijk met alle macht te voorkomen dat zijn toestel in een woonwijk zou storten.
Dat lukte: het vliegtuig kwam neer in een landbouwgebied, maar hij was te laat om zichzelf in veiligheid te brengen. Het levenloze lichaam van de 30-jarige piloot werd naast het toestel aangetroffen, zijn parachute half geopend. De piloot van het andere vliegtuig kon zijn toestel wel veilig aan de grond krijgen.
Bij de Taiwanese luchtmacht wordt de verongelukte stuntvlieger als een held gezien. Volgens een woordvoerder had de piloot de crash kunnen overleven als hij eerder zijn schietstoel had gebruikt. In plaats daarvan stuurde hij het vliegtuig weg van bewoond gebied en redde hij het leven van anderen. "Dat is een enorme deugd."
Filmpje