Een deelnemer van de tv-quiz Postcode Loterij Miljoenenjacht klaagt producent Endemol aan omdat hij onterecht werd uitgeschakeld, meldt De Telegraaf. De 30-jarige Semih ging niet door naar de derde ronde van de quiz nadat een fout antwoord van een andere kandidaat was goedgerekend.

Semih stond kort voor het einde van de tweede ronde op een plaats die recht gaf op deelname aan de volgende ronde. Er was nog een vraag te beantwoorden en die luidde 'Welke Nederlandse diva trouwde afgelopen maand op Ibiza?'. Een kandidaat antwoordde 'Patty Brard'.

Dat werd goedgerekend en in plaats van Semih ging de andere kandidaat naar de derde ronde. De advocaat van Semih, Peter Plasman, stelt in De Telegraaf dat dat onterecht was. Volgens Plasman is Patty Brard getrouwd in Amstelveen en was het feest een week daarna op het Spaanse eiland Ibiza geen officiŽle trouwerij.

Daarnaast waren de opnames van Miljoenenjacht op 26 september rond 16.00 uur en was Brards feest op dezelfde dag, vanaf 19.30 uur. "Er is maar een conclusie", zegt Plasman in de krant. "Op het moment dat de vraag werd gesteld, was Patty Brard niet op Ibiza getrouwd."

Semih had volgens Plasman minimaal 45.000 euro kunnen winnen en misschien wel een paar ton. De gewraakte uitzending van Postcode Loterij Miljoenenjacht werd uitgezonden op 28 september op RTL 4.