Gemiddelde jongens van zijn leeftijd zijn 1.13 meter. Karan Singh steekt daar letterlijk met kop en schouders bovenuit: de langste 5-jarige is maar liefst 1.73 meter lang.

Karan was al opvallend lang toen hij geboren werd. Hij was toen meer dan 60 centimeter lang en woog 7 kilo. Hij had daarmee de twijfelachtige eer om in het Guiness Book of Records te worden opgenomen als grootste en zwaarste baby ooit. Luiers vinden was in die tijd een onmogelijke opgave, vertelt zijn moeder aan het Britse Express.

En nu Karan 5 is, is het verschil in lengte met zijn leeftijdsgenootjes alleen maar toegenomen. De kleuter is nu al bijna net zo lang als de gemiddelde volwassen man.
Zijn vader Sajan vertelt tegen Express dat ze zich bij zijn geboorte zorgen maakten dat zijn ongewone lengte en gewicht het gevolg waren van medische problemen. "Maar de dokters zeiden dat hij gezond was." Al waren ook sommige artsen geschokt door de omvang van de baby.

In het dorp in India waar Karan woont, zijn ze inmiddels wel gewend aan zijn verschijning. "Ik word hier niet gepest", zegt de kleuter. "Maar ze zeggen wel allemaal dat ik vals speel als we basketball of cricket spelen."
Dat Karan zo groot is, is niet helemaal opmerkelijk. Ook zijn ouders zijn opvallend lang. Vader Sajan is iets meer dan 2 meter lang en zijn moeder is zelfs 2.21 meter lang doordat ze te veel groeihormoon aanmaakt. De 26-jarige vrouw groeit nog steeds.

Toch lijkt zijn lengte Karan niet echt te beperken in zijn dromen. De jongen weet precies wat hij wil worden als hij later 'groot' is: professioneel basketballer. Foto