Een pasgeboren meisje is bevrijd uit een rioolpijp van een universiteit in de Chinese provincie Shandong. De politie denkt dat de baby door het toilet is gespoeld door een jonge moeder die haar zwangerschap wilde verbergen. Ze zou waarschijnlijk op het toilet zijn bevallen.

Het kind werd ontdekt toen studenten gehuil hoorden uit een rioolpijp van het universiteitsgebouw. De brandweer besloot de pijp door te snijden met een slijptol en ontdekte het meisje.

Het was daarna niet een makkelijk karwei om de kleine te bevrijden uit de twintig centimeter brede leiding. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het onmogelijk was om de baby van bovenaf te redden. "We hebben het kind daarom een verdieping hoger geduwd."

Nadat de baby was schoongemaakt, werd ze met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zou het goed maken.

Het is niet de eerste keer dat in China baby door het toilet wordt gespoeld. Vorig jaar werd een jongen bevrijd uit zijn benarde situatie. Hij kwam tevoorschijn uit een tien centimeter brede pijp en kreeg de naam 'nummer 59' mee.

Op sociale media is discussie ontstaan over het gebrek aan waarden onder de jeugd in China. Een gebruiker van Weibo zeg dat dit een "pijnlijk teken is van de wegwerpmaatschappij waarin wij tegenwoordig leven".