De Indiase nieuwslezeres die de naam van de Chinese president Xi Jinping per ongeluk uitsprak als Elf Jinping, mag voor straf een paar maanden haar werk niet uitvoeren.

De nieuwslezeres zag tijdens de nieuwsuitzending van Doordarshan, een grote publieke zender in India, de naam Xi aan voor het Romeinse getal 11 ('XI'). Bij het verslag van het bezoek dat de Chinese president de afgelopen dagen aan India bracht, bleef ze zijn naam onverstoorbaar uitspreken als Elf ('Eleven') Jinping.

Onvergeeflijk, vindt de leiding van Doordarshan, die onmiddellijk besloot de nieuwslezeres te schorsen. Een van de omroepbazen verschool zich achter een gebrek aan ervaren nieuwslezers. Daardoor zou de zender genoodzaakt zijn sommige bulletins te laten voorlezen door minder geroutineerde werknemers.
Doordarshan News wordt de laatste tijd vaker bekritiseerd ťn uitgelachen om zijn blunders. Het station zit midden in een reorganisatie die de concurrentiepositie ten opzichte van een aantal commerciŽle zenders moet verbeteren.