De Amerikaanse keten Urban Outfitters heeft zijn excuses aangeboden voor een dubieuze trui uit hun collectie. Op de rode sweater met een logo van Kent State University zijn rode spetters te zien die aan bloed doen denken.

De universiteit is bekend vanwege een schietpartij in 1970 waarbij vier protesterende studenten door de Nationale Garde werden gedood. De foto's werden maandagochtend massaal gedeeld op Twitter na een nieuwsbericht van de nieuwssite Buzzfeed en leidde tot woede onder gebruikers.
De sweater is niet meer te koop op de site van Urban Outfitters, maar iemand op eBay zegt hem te hebben besteld. De verkoper wil hem graag kwijt, tegen een bod van minstens 550 dollar. "Zodra ik de trui thuis heb, zal ik hem versturen naar degene die hem wil kopen. Perfect voor Halloween, of wat je er maar mee wilt doen." De verkoper zegt dat 50 procent van de opbrengst naar een goed doel gaat.

Urban Outfitters heeft excuses aangeboden en geeft toe dat de rode vlekken inderdaad op bloedspetters leken, maar dat dat kwam door de kleurvervaging van het product. "Het was nooit de bedoeling om met de trui te verwijzen naar de tragische gebeurtenissen die zich in 1970 op Kent State University afspeelden. We vinden het erg spijtig dat het product zo is opgevat."

Een paar weken geleden kwam kledingketen Zara nog in opspraak vanwege een sheriff-shirt met een grote gele ster op de borst. Internationaal werd toen verontwaardigd gereageerd vanwege de associatie die de ster opriep met de jodenster van de nazi's. Zara haalde het product offline.
Foto