Een halfnaakt Colombiaans vrouwenwielrenteam zorgt al een paar dagen voor ophef op sociale media. De vrouwen lijken halfnaakt te poseren tijdens de ploegenpresentatie.

Het Colombiaans wielrenteam IDRD Bogotá Human is op zoek naar meer aandacht. Blijkbaar lukt dat niet op wielrengebied, dus bedacht het team een andere stunt om zoveel mogelijk gratis publiciteit te genereren.

Het team ontwierp daarom een nieuw wielrenpak. De vrouwen lijken daarin rond hun kruis naakt.

Het leverde meer publiciteit op dan gehoopt. Op sociale media brak een storm van kritiek los. Ook wielrenbond UCI is verontwaardigd. De internationale wielerbond laat het er ook niet bij zitten.

Voorzitter Brian Cookson van de UCI liet op Twitter weten dat de ploeg een nieuw tenue moet zoeken. "Aan iedereen die ons heeft gewezen op een bepaald tenue van een vrouwenteam: we zijn ermee bezig. Dit is onacceptabel volgens elke fatsoensnorm", aldus Cookson.

Het moet gezegd worden, de wielrensters Angie Rojas, Laura Lozano, Ana Cristina Sanabria, Argenis Orozco, Lina Dueñas en Luz Adriana Tovar kijken tijdens de presentatie van het pak ook wel een tikje ongemakkelijk...
Foto