De Indiase autoriteiten staan voor een raadsel omdat de apengod Hanuman een echte ID-kaart heeft gekregen. De kaart heeft een irisscan en vingerafdruk en een pasfoto van de hindoegod.

Een postbode wilde de identiteitskaart afleveren bij de geadresseerde, maar toen 'ie voor de deur stond bleek daar geen Hanuman te wonen. Dus nam hij de envelop mee terug naar het postkantoor. De leiding stuurde de envelop weer terug naar de afzender: de afdeling burgerzaken van de stad Bangalore in Zuid-India.

De ambtenaren wisten niet wat ze zagen toen ze de inhoud van de envelop controleerden. Naast de foto van de apengod staat gedrukt: Pawan-ji' s zoon Hanuman. Verder staat er een mobiel telefoonnummer op en een adres in de deelstaat Rajastan.

De apengod heeft een menselijk gezicht, maar zijn bovenlip lijkt op die van een aap. Hanuman is volgens het hindoeÔsme de god van de wind. Gelovigen dichten hem kracht en loyaliteit toe en denken dat hij iedereen bevrijdt van angst en gevaar.

Hanuman kan volgens gelovigen zijn lichaam flink groter maken, over oceanen vliegen en een berg dragen in zijn handpalm.

Hoe sterk de apengod ook is, degene die hem de ID-kaart heeft bezorgd zal zwaar worden gestraft, hebben de autoriteiten aangekondigd.
Foto