Een kudde Spaanse geiten haalde afgelopen woensdag het Engelse nieuws. Zelfs The Guardian schreef over de 17 dieren die het tot verbijstering van forenzen in Terrassa voor elkaar hadden gekregen het station binnen te komen en ook nog eens op het spoor te lopen.

Op de video is te zien hoe de dieren dinsdagochtend door een security guard van het station met hulp van een fluitje naar het ongebruikte spoor worden geleid. Deze man vertelde later tegen El País dat de beesten compleet 'gedesoriënteerd en bang' waren. Omstanders begonnen het bijzondere schouwspel van alle kanten te filmen en fotograferen met hun mobiele telefoon en zoek je op Twitter 'cabras Terrassa', dan verschijnt er een lange reeks tweets over het gebeuren.
Ondanks dat de dieren zo'n veertig minuten in het station waren, is er geen sprake geweest van vertragingen. Op het station stoppen de korte afstandstreinen van Cercanías circa twee keer per uur. De plaatselijke spoorwegautoriteiten zijn nog aan het uitzoeken hoe de geiten in het station terecht hebben kunnen komen. Wel worden vlakbij het station bouwwerkzaamheden uitgevoerd.
Er werd wel eens een verdwaalde koe op het spoor buiten het station gezien van een nabijgelegen boerderij, maar dat de geiten én het station zijn binnengewandeld én met zijn allen op het spoor liepen, is nog nooit eerder gebeurd. Ook is men nog op zoek naar de herder.
Filmpje