De 58-jarige Yaron Ivry uit het Britse Wraysbury heeft zijn complete huis 1,5 meter omhoog laten liften, in de hoop nooit meer last te hebben van overstromingen.

Een gespecialiseerd bouwbedrijf heeft onder het 80.000 kilogram wegende huis een ijzeren constructie geplaatst, zodat 28 computergestuurde stempels het gebouw met een snelheid van 7,5 centimeter per uur in zijn geheel omhoog konden liften.

Vervolgens is de voormalige begane grond gevuld met betonblokken. De verbouwing, die op een paar details na is afgerond, heeft in totaal drie maanden geduurd en kostte omgerekend 88.500 euro, meldt Daily Mail.

Het vijf slaapkamers tellende huis staat op een eiland tussen de Thames en een kunstmatig kanaal, waardoor het erg gevoelig is voor overstromingen. Ivry besloot de maatregelen te nemen na enorme waterschade in januari dit jaar.

De Brit hoopt zijn woning samen met zijn vrouw en kinderen volgende maand weer te betrekken. Omwonenden hebben aangegeven een soortgelijke verbouwing uit te laten voeren.