In de Oostenrijkse politiek is een stevige rel uitgebroken. Niet dat partijen elkaar in de haren vliegen om te ver uiteenlopende standpunten, maar er is bonje vanwege 400 verdwenen tuinkabouters.

De kabouters, voorzien van de bekende rode muts en uitgerust met een zonnebril, zijn het symbool van de Oostenrijkse sociaaldemocraten en de beschuldigende vinger voor de kabouterdiefstal gaat dan ook richting de rivaliserende Oostenrijkse volkspartij.

Tegenover de BBC laat Reinhold Einwallner weten dat hij zijn politieke tegenstanders verdenkt van kabouterkidnapping. De kleine bebaarde mannetjes hingen met een reclamebord in lantaarnpalen in de dorpen Rankweil en Bregenz. Afgelopen weekend verdwenen ze allemaal en op exact dezelfde hoogte in de lantaarnpalen hangen nu posters van de VP. Dat is toch een interessant detail, bromt Einwallner tegenover de Britse omroep.

De sociaaldemocraten zijn inmiddels een actie gestart om de kabouters terug te krijgen. Er ligt een beloning van 1000 euro klaar voor degene met de gouden tip. Foto