Een 23-jarige man en een 21-jarige vrouw klommen zondagochtend in een dertig meter hoge hijskraan. Dat meldt de politie in Tilburg.
Het stelletje verklaarde de weg naar boven te hebben afgelegd voor een 'romantisch samenzijn'. Volgens de politie waren ze behoorlijk dronken.
De kraan stond op een afgesloten bouwterrein aan de Bisschop Janssensstraat. De politie kreeg rond 06.30 uur een melding over twee personen die over het hek waren geklauterd. Volgens de melder waren ze daarna in een hijskraan geklommen.
Toen agenten een kijkje gingen nemen zagen ze in de cabine van de hijskraan inderdaad een man en een vrouw zitten. Toen het duo de agenten zag, klommen ze zelf naar beneden. De agenten hoorden hen daarbij zeggen: 'Je moet wat over hebben voor de romantiek'.
De politie noemt het een 'klein wonder' dat de twee heelhuids naar beneden zijn gekomen, omdat ze flink beschonken waren. Ze krijgen een proces-verbaal voor het negeren van het bord 'verboden toegang' en een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.