Een zwemliefhebber uit Tilburg kreeg dertien jaar na dato spijt van het stiekem binnenglippen van een zwembad. Hij schreef zwembad Stappegoor een anonieme brief en betaalde alsnog vijf euro.

In de brief laat hij weten zich schuldig te voelen over het voorval. „Jong, stom, blind was ik toentertijd. Nu dertien jaar later begin ik me eigen steeds meer te verdiepen in de islam, en hierin te praktiseren. Ik probeer nu dan ook om alle slechte dingen die ik in het verleden richting de mens heb gedaan, goed te maken.” Dit meldt Omroep Brabant.

Bij de gemeente Tilburg kunnen ze de actie van de spijtoptant erg waarderen. Een woordvoerder zegt: „Het is leuk om te zien dat ook dit voorkomt in deze maatschappij. Zo’n brief tovert een enorme glimlach op de gezichten van medewerkers. Zoiets gebeurt niet dagelijks.”

Sportbedrijf Tilburg, waaronder ook het zwembad valt, ontving de brief enkele weken geleden. De anonieme betaler gaf zelfs vijf cent fooi, aangezien een kaartje voor het zwembad op dit moment 4,95 euro is.