Een kat heeft zijn baasjes urenlang 'gegijzeld' in een slaapkamer. De moeder en dochter waren zo bang voor de op hol geslagen kat dat ze hun slaapkamer niet meer uit durfden te gaan. Midden in de nacht schakelden ze de politie in om zich te laten bevrijden.

De dochter ging midden in de nacht naar de wc, maar dat schoot bij de kat in het verkeerde keelgat en kreeg een woedeaanval. De moeder en dochter sloten zichzelf op in de slaapkamer. Zodra zij de deur openden stond de kat klaar om aan te vallen.

Na de noodoproep van de twee ging de politie naar het huis in de Amerikaanse staat Californië. Gewapend met een bezemsteel stond de politie paraat om het beest te verjagen. Het liep uiteindelijk met een sisser af. Het lokale televisiestation ABC10 legde vast hoe de kat heel rustig en beheerst het huis verlaat.

De kat heeft het gezin al vaker de stuipen op het lijf gejaagd. Volgens een buurvrouw van het gezin is de kat 'een brok woede'. Zodra er een hond langs het huis loopt ontploft de kat.

De politie laat weten dat zij normaal niet op dit soort oproepen reageren. Maar omdat de dierenbescherming in het holst van de nacht niet kon helpen, schoten de agenten die in de buurt waren te hulp.