Een Amerikaanse hulpsheriff uit Frederick County in de staat Maryland heeft per ongeluk zijn eigen dochter neergeschoten.

Easton McDonald dacht te maken te hebben met een inbreker. In werkelijkheid sloop zijn dochter de garage binnen, nadat ze stiekem 's nachts het huis had verlaten.

Tot overmaat van ramp crashte het tweetal onderweg naar het ziekenhuis. De dochter van McDonald werd na het ongeval opgepikt door een ambulance. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

McDonald vreesde een inbreker, nadat om half vier 's nachts het alarm in zijn huis afging. Op het moment dat hij een donkere gedaante zag bewegen in zijn garage, vuurde hij af.

"Het besef dat hij een fout had gemaakt, kwam toen hij de stem van zijn dochter hoorde. Hij was ervan overtuigd dat zij boven aan het slapen was", zegt de politie.

De hulpsheriff is al 13 jaar in dienst. Hij schoot niet met zijn dienstwapen, maar met een uit zijn privécollectie. Gedurende het onderzoek naar het schietincident is de man op een andere afdeling geplaatst.