Meerdere katten zijn de afgelopen negen maanden op mysterieuze wijze verdwenen uit een wijk in de Amerikaanse plaats Port St. Lucie in de staat Florida. Van de dader ontbrak ieder spoor, totdat de politie op een vier meter lange Birmese python stuitte met een verse dode kat naast zich. Dat melden Amerikaanse media.

De slang van meer dan 50 kilo werd door de politie gevangen genomen na meldingen uit de wijk van een "extreem lange slang". Buurtbewoners verdachten het dier ervan buurtkatten te doden, mee te nemen en op te eten op een leeg stuk land in de buurt.
De agent die de slang vond kwam in eerste instantie alleen bij het dier aan. "Toen ik zag hoe groot het dier was, heb ik toch maar om assistentie gevraagd", zei hij later tegen journalisten. "Dat ging ik niet alleen redden."

Een buurtbewoonster vertelt aan persbureau Reuters dat ze blij is dat de python is gevonden. "Het is een antwoord op heel veel vragen." Ze verloor de afgelopen maanden vijf van haar zeven katten. Toen haar eerste kat eind vorig jaar verdween dacht ze dat daar wasberen achter zaten.
Overlast van pythons is een groeiend probleem in Florida. Ze hebben daar geen natuurlijke vijand en voeden zich met van alles wat ze in de omgeving tegenkomen. Zo nu en dan baant een slang zich een weg naar de bewoonde wereld.

De politie vermoedt dat de slang door de eigenaar in de buurt is losgelaten omdat het beest te groot was geworden om in huis te houden, iets dat vaker in Florida voorkomt. Agenten zijn nog op zoek naar de eigenaar van de python.
Foto