Het is een ritueel bij de Satere-Mawe stam in het Braziliaanse Amazonegebied: om een man te worden, moeten jongens hun handen in handschoenen met kogelmieren steken. Een Australische presentator wilde dat wel eens proberen.

Het duo Hamish & Andy bezoekt verschillende plekken in Zuid-Amerika. Bij de Satere-Mawe stam in Brazilië wilde Hamish wel eens voelen hoe het inwijdingsritueel van de stam aanvoelt.
En het klinkt zo simpel: je moet je handen tien minuten lang in grote handschoenen met honderden bijtgrage mieren steken. Klein detail: het zijn kogelmieren. Hun beten zouden de pijnlijkste pijn veroorzaken die er bestaat. Elke beet van het beestje voelt aan als een schot van een pistool.

De dappere Hamish had dan ook al snel spijt van zijn stoerdoenerij. Zijn armen en handen maakten ongecontroleerde bewegingen. Toen hij het uitschreeuwde van de pijn, adviseerde de stam hem om te dansen om te pijn te vergeten. Maar dat lukte niet. Na verschillende poging om van de pijn en de ongecontroleerde bewegingen af te komen, bleef er maar één oplossing over: een bezoek aan het ziekenhuis.
Filmpje