Een 3-jarig Amerikaans meisje is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze was neergeschoten door een jongen van 5.

De kleuter gebruikte het pistool van de vriend van de moeder van het meisje. Dat meldt de politie van de stad Pueblo in de staat Colorado.

Volgens de politie was een jongen van 9 met het vuurwapen aan het spelen in een achtertuin. Hij gaf het aan de jongen van 5, die op het meisje richtte en schoot. Hij raakte haar één keer. Het meisje werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht en is daar geopereerd. Haar situatie is stabiel. De moeder van het slachtoffer en haar 22-jarige vriend waren in de woning op het moment dat er buiten werd geschoten. De man vluchtte en werd 5 uur later aangehouden. Hij wordt beschuldigd van 'kindermisbruik resulterend in ernstig lichamelijk letsel vanwege het onbeheerd achterlaten van een vuurwapen', verklaarde de politie. Toen de jongen van 9 werd gevraagd hoe hij wist hoe hij moest omgaan met het vuurwapen, zei hij dat hij dat had geleerd van computerspelletjes. Hij en de vijfjarige schutter worden niet vervolgd.