De Nederlandse kankerpatiënt Nol van Bekhoven zoekt na te zijn opgegeven in Nederland, zijn heil in België en met succes: na een operatie en chemokuur in het Universitair ziekenhuis van Gent is hij volledig genezen verklaard.

In april haalde Nol van Bekhoven het nieuws, omdat Nederlandse dokters hem niet meer wilden behandelen, terwijl hij volgens Gentse artsen goede kansen had op genezing. Zijn kanker was uitgezaaid en hij zou, ware hij in Nederland gebleven, nog hooguit tien maanden te leven hebben. Maar hij toog naar Gent en is daar geopereerd aan tumoren in zijn slokdarm en lever gevolgd door chemokuren.

Nol en zijn vrouw Anja hadden geluk. Niet alleen met het succes van de Belgische operatie, ook met hun zorgverzekeraar DSW, die bij wijze van uitzondering, de operatie vergoedde.

Al langer is er kritiek op de Nederlandse ziekenhuizen. Patiënten worden te snel opgegeven. Dat merken ze ook in Gent. Steeds meer Nederlandse kankerpatiënten willen op zijn minst een second opinion van de Belgen.