Een man vluchtte zaterdagnacht in Eindhoven voor zijn ex-vrouw en zonen, nadat hij de vrouw zou hebben geslagen. Hij verstopte zich in de bosjes en belde vanuit daar een ambulance. Dat meldt Omroep Brabant.
Rond 02.30 uur 's nachts schakelde hij hulptroepen in met de mededeling dat hij gewond was. Zodra de ambulance de wijk in reed, kwamen de vrouw en haar zonen de medewerkers tegemoet. Ze waren naar de man op zoek. Hij zou de vrouw volgens hen hebben geslagen.
De man rende op dat moment uit de bosjes naar de ambulancewagen toe. De vrouw kreeg hem in het oog, maar de man was haar te vlug af en sprong in de cabine van de auto. Hij sloot de deuren, waarna de vrouw en haar zonen hard op de auto bonkten.
Een aantal agenten reden de straat in, zagen een stel agressieve mensen op de auto slaan en dachten dat de ambulancemedewerkers in de problemen zaten. De politie sloeg groot alarm en binnen een paar minuten stond de hele straat vol politieauto's. Toen bleek dat er een man in de auto vast zat en niet het ambulancepersoneel, zoals gedacht werd.
De 48-jarige man werd uit de auto gehaald en is aangehouden voor mishandeling. Hij is meegebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.