De meeste vrouwen zullen veel inspanning toch vermijden als ze acht maanden zwanger zijn, maar daar dacht de Amerikaanse Alysia Montano even anders over.

Montano deed mee aan een 800 meter sprint in de U.S. Track and Field Championschips. De 28-jarige vrouw uit Californië liep de wedstrijd in 2,32 minuten terwijl zij 34 weken zwanger was, meldt AP. Uiteindelijk eindigde de vijfvoudig kampioen als laatste, maar dat maakte voor het publiek niets uit. Montano ontving een staande ovatie toen zij over de eindstreep kwam.

De afgelopen vier jaar won Montano de nationale titel op de 800 meter. Tijdens haar zwangerschap is zij altijd blijven rennen om zich goed te voelen. Maar ook tijdens deze kampioenschap was zij even strijdlustig. “Ik wilde gewoon niet de eerste persoon zijn die ingehaald zou worden in de 800 meter.”

Haar deelname aan de wedstrijd werd door doctoren niet alleen goedgekeurd, het werd zelfs aangemoedigd. Volgens Montano is sporten tijdens een zwangerschap het beste voor moeder en kind.