Het is verwant aan de olifant, maar past in de palm van je hand: de Macroskeledies Micas. Het is een pas ontdekt zoogdier dat leeft in de woestijn van NamibiŽ.
Op het eerste gezicht lijkt het op een muis, maar als je beter kijkt, zie je dat dit diertje wel een heel vreemde snuit heeft. Onderzoeker Galen Rathburn van de California Academy of Sciences struikelde er bijna over tijdens zijn reis door de woestijn in NamibiŽ. Hij dacht eerst dat het een spitsmuis was, maar toen hij goed keek, zag hij een aantal opvallende verschillen. Daarom liet hij een DNA-test doen.
Uit de test bleek dat het echt om een nieuw soort zoogdier gaat, meldt CBS. "Het beestje is zelfs meer verwant aan olifanten dan aan muizen", zegt Rathburn. "Noem het een kruising tussen een mini-antilope en een miereneter." Het komt niet vaak voor dat er nog nieuwe zoogdieren worden ontdekt.

De Macroskeledies Micas eet termieten en andere insecten. Ze zijn monogaam, en als ze geboren worden hebben ze al haar en kunnen ze gelijk rennen.

Bekijk bewegend beeld van het beestje:

Filmpje