De Amerikaanse oud-president Bush heeft een succesvolle parachutesprong gemaakt voor zijn 90ste verjaardag. Bush sprong uit een helikopter boven zijn landgoed Kennebunkport in de staat Maine.

De oud-president maakte een tandemsprong met een andere parachutist. Enkele veteranen begeleidden hem. Bush had een rood-wit-blauwe parachute, de kleuren van de Amerikaanse vlag.

Volgens een woordvoerder was het een zachte landing. Zijn vrouw Barbara stond hem op het gazon op te wachten en kuste hem bij aankomst.

Het was niet de eerste parachutesprong voor Bush. Zijn eerste, in de Tweede Wereldoorlog, was noodgedwongen, toen zijn vliegtuig werd neergeschoten door Japanners. Daarbij kwamen twee andere inzittenden van zijn bommenwerper om het leven.

Toen hij op zijn 75ste weer een sprong waagde, nam hij zich voor elke vijf jaar op zijn verjaardag te springen. Daarom deed hij het op zijn 80ste en 85ste ook.

Voor zijn leeftijd is George Bush nog vrij kwiek. Wel moest hij vorig jaar zeven weken in het ziekenhuis doorbrengen wegens een longaandoening. Ook lijdt hij aan parkinson, waardoor hij niet meer kan lopen.

Bush vierde zijn verjaardag donderdagavond op Kennebunkport met 200 gasten. Daarbij was ook zijn zoon, oud-president George W. Bush, aanwezig.
Filmpje