De Texaanse republikeinse partij steunt "reparatieve psychotherapie" voor homo's. Dat blijkt uit het verslag van hun jaarlijkse conventie, schrijft de Britse krant The Guardian.

De psychotherapie zou homo's weer heteroseksueel moeten maken. De Amerikaanse Psychologische Associatie en andere grote gezondheidsorganisaties verwerpen zulke adviezen. De therapieën proberen vooral om personen hun seksuele voorkeur te veranderen of om hun interesse in seks te verminderen.

Het voorstel komt er nochtans na een verbod op reparatieve psychotherapie bij minderjarigen, getekend door de republikeinse gouverneur van New Jersey. Minderjarigen zouden de praktijken niet mogen ondergaan omdat er een kans op psychologische schade is.

"Het platform weerspiegelt wat de kiezers willen: familiewaarden en de bescherming van het huwelijk tussen man en vrouw", zei Jonathan Saenz, de voorzitter van de Texaanse republikeinse partij.

Rudy Oeftering, vicepresident van de homoseksuele conservatieve groep Metroplex Republicans, spreekt dat tegen. "Het is maar een klein aantal mensen die de partij in het verleden willen houden. Wij willen de partij in de toekomst trekken."