Je moet er nog wel wat aan verbouwen, maar als het eenmaal klaar is zou het kasteel van Dracula zomaar een goudmijn kunnen zijn. Het kasteel in RoemeniŽ staat namelijk te koop.

Het kasteel heeft bijna 60 kamers en er zit ruim 20 hectare grond bij. De muren zijn nog stevig genoeg: die zijn bestand tegen kanonskogels. Wel zou de rest van het kasteel een opknapbeurt kunnen gebruiken en zijn er dringend extra badkamers nodig.

De prijs van het kasteel is niet bekendgemaakt. Wel is in het verleden een bedrag van 135 miljoen euro genoemd. Een makelaarskantoor zei tegen de Britse media dat "bij een redelijk bod, de verkoop serieus wordt overwogen".

Toch zal een verkoop moeizaam verlopen, omdat de potentiŽle koper aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Zo moet iemand goede ideeŽn hebben voor het gebruik van het kasteel.

De fictieve vampier graaf Dracula gebruikte het kasteel als hoofdkwartier. Dracula was een creatie van de Ierse schrijver Bram Stoker. Volgens historici heeft Stoker veel over het kasteel gelezen en het daarom tot onderkomen van de vampier gemaakt.

Het kasteel wordt jaarlijks bezocht door zo'n 560.000 toeristen die elk 5 euro betalen voor de toegang. Volgens de woordvoerder zorgt dat nu voor winst, maar zou het een "goudmijn" kunnen worden.