Wie in het vliegtuig een eigen vertrek wil hebben met een tweepersoonsbed, een douche en een persoonlijke butler kan binnenkort terecht bij Etihad Airways uit Abu Dhabi.
De nieuwe A380-vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij zullen van alle luxe voorzien zijn, maakte Etihad bekend.
Andere Arabische maatschappijen zoals Emirates en Qatar Airways vliegen al met een extreem luxe eerste klasse. Maar volgens Etihad zijn hun luxe vliegtuigen uniek, omdat het bedrijf zich vooral richt op reizigers die graag privacy willen.
De carriers uit de Golfregio laten steeds nadrukkelijker van zich horen. Etihad heeft enkele jaren geleden bij Boeing en Airbus een mega-order geplaatst waaronder de 10 superjumbo's. Emirates vliegt sinds twee jaar dagelijks op Schiphol met een A380 superjumbo.
De Europese luchtvaart kwakkelt al jaren. De grote maatschappijen met wereldwijde netwerken hebben de afgelopen jaren grote bezuinigingen doorgevoerd om het hoofd boven water te kunnen houden.
Ruim een jaar geleden ging Air France-KLM, een van de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, een strategisch partnerschap aan met Ethihad.
KLM heeft al jaren geen first class meer. De meest luxueuze klasse is business class. In Europa zijn er nog maar enkele maatschappijen die eerste klas aanbieden. Foto