Aankomende week tijdens de Dutchweek zal er aardig wat drank weggetankt gaan worden. De liefhebber van mixdrankjes en cocktails heeft het dan erg zwaar omdat die drankjes behoorlijk aan de prijs zijn. Zelf een fles meenemen is ook niet zo’n goed idee, dus wat moet je dan? In Amerika hebben ze oplossing, namelijk alcohol in poedervorm!
Ja, je leest het goed! In Amerika hebben ze Palcohol uitgevonden, zakjes met poeder waardoor jij een glas water binnen no-time in wodka verandert. Na veel getouwtrek is dit product in Amerika officieel toegestaan en het is nu wachten totdat het in Nederland aan de beurt is.
Als je op een dag als Koningsdag de stad in gaat zit de kans er dik in dat je niks aan glazen flessen mee mag nemen. Hierdoor ben je al snel genoodzaakt om, als je niet aan het bier of wijn gaat, van die veel te dure mixdrankjes te moeten kopen. Bij zo’n evenement zijn de prijzen alleen echt belachelijk hoog waardoor een middagje aan de baco voor een lege portemonnee zorgt. Met Palcohol kan je dus gewoon een glas bestellen, een zakje in je glas legen en drinken maar, stukken goedkoper dus!
Palcohol komt op de markt in zes verschillende smaken: Wodka, rum, cosmopolitan, mojito, ‘Powderita’ (een Margherita en poedervorm) en Lemon drop. Een zakje Palcohol moet gemixt worden met 150ml water om een ‘standaard’ drankje te krijgen. In je glas zat dan evenveel alcohol als je normaal in de horeca krijgt. Je kan het water natuurlijk ook vervangen voor cola, sinas, sinaasappelsap of iets anders om mee te mixen.