Dierenrijk Nuenen heeft geen klachten of boze reacties ontvangen nadat er op eerste paasdag voor het oog van de bezoekers witte konijntjes werden gevoerd aan de tijgers.

Op internet verscheen een filmpje van een tijger die een dood konijn aan stukken scheurde. Volgens Omroep Brabant zou er geschokt zijn gereageerd door omstanders. Bezoekers zouden het wreed vinden dat juist op Pasen konijn op het menu stond.
Volgens Dierenrijk is het voeren van de tijgers onderdeel van de voorlichting die het park geeft over de dieren. “We willen laten zien hoe de natuur werkt. Er waren alleen maar positieve reacties, geen enkele klacht. Het enige negatieve is het filmpje dat bij Omroep Brabant verscheen”, zegt woordvoerder Greetje Tops.
Het dierenpark voert de tijgers dode prooidieren, zoals konijnen en kippen en soms stukken rund met de huid er nog aan, om de beesten moeite te laten doen voor hun eten. Daarnaast zijn de ingewanden goed voor de dieren.

De dierentuin geeft de tijgers expres geen levende prooidieren. Daarmee wil het park wrede taferelen voorkomen, zoals tijgers die urenlang met hun prooi spelen voordat ze ze opeten.
Filmpje