Artsen hebben met succes de extra ledematen van een baby verwijderd die begin deze maand met maar liefst vier armen en vier benen ter wereld kwam.

De Chinese baby van krap drie weken oud ligt nu, vier dagen na de ingreep, in stabiele toestand in het ziekenhuis in de provincie Guangdon.

Volgens Yu Jiakang hoofd chirurgie van het ziekenhuis gaat het om een vergroeide tweeling. En vrucht was onderontwikkeld en vergroeide met het andere kind. De baby woog bij de geboorte iets meer dan 3 kilo, na het verwijderen van de extra handjes en voetjes was het jochie 600 gram lichter.

Vader Chen geeft zichzelf de schuld en vindt dat hij niet goed genoeg voor zijn vrouw en kind(eren) heeft gezorgd tijdens de zwangerschap. Tegenover Yangcheng Evening News zegt hij: Ik maakte me alleen maar druk om mijn werk, was bezig met geld verdienen in plaats van mijn vrouw te steunen tijdens controles in het ziekenhuis.

De vrouw van Chen was zwanger van een zogeheten parasitaire tweeling. Zon tweeling is enigszins te vergelijken met een siamese tweeling, maar bij een parasitaire tweeling krijgt slechts n van de twee babys een volledig levensvatbaar lichaam. Dit kindje draagt de lichaamsdelen van het onvolgroeide tweelingbroertje of zusje met zich mee.

Slechts 5 procent van alle Siamese tweelingen is parasitair.