Politiewerk is wellicht niet zo spannend als sommige mensen denken, maar zo nu en dan gebeurt er iets dat de adrenaline aanjaagt. Bijvoorbeeld donderdag toen een compleet losgeslagen 29-jarige man bijna een paar wegwerkers onderuit schoffelde en daarna op de vlucht sloeg.
Op de A7 ter hoogte van Nuis (Groningen) miste de man bij werkzaamheden een wegversmalling, kegelde een paar pylonen omver, en maaide hierbij de aanwezige wegwerkers bijkans omver, die moesten wegspringen om zich het vege lijf te redden. Dan klinkt die roep om bescherming helemaal zo gek nog niet.
Toen de gealarmeerde politie hem even verderop opwachtte begon een achtervolging met snelheden tot 180 km/u, waarbij links, rechts, en over de vluchtstrook werd ingehaald. Op een gegeven moment was oom Agent het beu, en ramde de auto, die inmiddels een provincie verder was, en op de A6 de afrit Oosterzee had genomen, en rekende hem in. Omdat de man bekend is met vuurwapengebruik, hebben agenten met getrokken wapen de bestuurder uit de auto ‘gepraat’.
Er is een bloedproef van de uit Rutten (Flevoland) afkomstige man afgenomen, want het vermoeden bestond dat hij nog wel eens onder invloed van het een of ander gehandeld kon hebben. Hem staat vermoedelijk een flinke aanklacht te wachten. En terecht, op wegwerkers moet je zuinig zijn.