Mobieltjes kunnen niet alleen de sfeer verpesten – mogelijk ook de erectie. Dit blijkt althans uit een klein onderzoek onder 30 mannen.
Groep A bestond uit 20 mannen die erectieproblemen hadden in de 6 maanden voor het onderzoek. In groep B zaten 10 mannen zonder seksuele problemen. Alle mannen kregen vragenlijsten over hun seksuele gezondheid en eventuele erectieproblemen. Daarnaast werd gevraagd naar hun mobiele telefoongewoontes.
Volgens de onderzoekers waren de verschillen tussen de groepen op het gebied van leeftijd, gewicht, lengte en rookgedrag te verwaarlozen. Ook hadden de groepen vergelijkbare testosteronniveaus en belden ze even lang met hun mobiele telefoons. Het enige grote verschil tussen de groepen zat in de hoeveelheid tijd dat ze hun telefoon in hun zak droegen of in hun handen hielden.
Groep A droeg hun mobieltje significant langer in hun zak – gemiddeld 4.4 uur vergeleken bij 1.8 uur per dag in groep B. Onderzoeker Mohamad Al-Ali: “Deze kleine studie toont aan dat er een verband kan zijn tussen erectieproblemen en telefoongedrag. Mannen met erectieproblemen gebruiken hun telefoon langer dan gezonde mannen en dragen hun telefoon veel langer bij zich. Het onderzoek toont aan dat hoe lang je een mobiel bij je draagt meer invloed heeft dan het bellen zelf. Dat laatste is intensiever als het gaat elektromagnetische straling.”