Rose Preston dacht dat ze een beroerte kreeg en belde 911. Vanwege een ruzie onder het ambulancepersoneel pakte ze uiteindelijk maar de metro naar het ziekenhuis.
Rose voelde de linkerkant van haar gezicht tintelen en liet een ambulance komen. Nog voordat het voertuig wegreed, begonnen twee mannelijke medewerkers te kibbelen. “Ze waren elkaar de hele tijd aan het afsnauwen en ik voelde me daar echt niet prettig bij”, vertelt de vrouw. Waar het conflict over ging, wist ze niet. Nadat ze wat zuurstof toegediend had gekregen, knapte Preston weer een beetje op. Ze besloot uit te stappen en wilde niet meer naar het ziekenhuis. Het leek het ambulancepersoneel weinig uit te maken dat de vrouw ervandoor ging. Ze hoefde ook geen document te tekenen om aan te geven dat ze de rit weigerde.
Later op de dag kreeg de Amerikaanse toch nog excuses van de hulpdiensten. Ze adviseerden haar om alsnog even naar het ziekenhuis te gaan en dat deed Preston dan ook. Ze bleek aan een vorm van gezichtsverlamming te lijden, een aandoening waarbij direct medische hulp nodig is.
De vertraging die Rose opliep, heeft haar gezondheid geen goed gedaan. Ambulancechef Kenneth Ellerbe zegt tegen NBC Washington dat er een intern onderzoek is gestart. “Het is onacceptabel dat een patiënt zich niet op zijn gemak voelt door onze medewerkers, die juist hebben gezworen om ze te beschermen.”