Er is een Prins Willem-Alexander Promenade in Rijswijk. Een Willem-Alexanderhaven in Pernis. Een Willem-Alexanderpark in Utrecht en Willem-Alexanderpoort in Uithoorn. En een hele serie hofjes, lanen, pleinen en straten die naar onze koning zijn vernoemd. Charlotte Bogaert heeft ze alle 227 op de foto gezet. Vandaag opent op het ministerie van Binnenlandse Zaken een expositie. Bogaert kwam op het idee toen ze op vakantie regelmatig door een Prins Willem-Alexanderstraat kwam en zich afvroeg of de vernoemde de straat ooit zou hebben gezien. "De eerste foto was in 2010 in Nieuwegein. Ik had nog tijd over voor een ander project en keek even op de TomTom of er een in de buurt was. Het was een hele nieuwe, net klaar, tegenover de Máximastraat, met een grasveldje ertussen." De straten lijken veel op elkaar. "Willem-Alexander is in 1967 geboren, dus het zijn vooral nieuwbouwwijken vanaf die tijd. Een aantal straten is hernoemd, maar de meeste zitten niet in het centrum. Er zijn er maar weinig in steden, het zijn vooral dorpen en buitenwijken."
Het 'gewone' van de straten sprak Bogaert aan. "De helft van Nederland woont in dit soort straten. Het is zo gewoon, dat niemand kijkt, niemand maakt er ooit foto's van. Heel erg leuk om op zo'n manier naar Nederland te kijken."
De straten zeggen ook iets over de trends in huisvesting van die jaren. "In Zeeland zijn er weinig. Dat klinkt verrassend, omdat Zeeland toch koningsgezind is. Maar er was in die periode ook minder groei en dus minder nieuwbouwwijken. Flevoland heeft er niet één. Daar hebben ze allemaal van die moderne straatnamen, zoals de Filmwijk in Almere."
De bewoners van de straten konden Bogaert vaak vertellen of de koning ooit langs is geweest. "De Willem-Alexander Roeibaan in Zevenhuizen heeft hij zelf geopend. Beatrix is eens langsgeweest in die in Enschede, maar van hem wisten ze het niet."
"In de Willem-Alexanderhof in Wijhe zijn ze heel koningsgezind, dus toen hij in het dorp was omdat het zoveel jaar bestond, hadden ze het hele hof mooi versierd, in de hoop dat hij even langs zou komen. Maar hij is niet geweest."

Na de troonswisseling was er weer een kleine hausse in infrastructuurprojecten die naar de nieuwe koning werden genoemd. Een kanaal bij Emmen ("de eerste vernoeming in Drenthe"), het park bij Utrecht en meteen op 30 april al een straat in Zevenhuizen.

Die laatsen heeft Bogaert nog meegenomen, maar nieuwe komen er niet meer bij voor het project. "Het is nu mooi geweest. In Alkmaar kwam er recent nog een bij, maar dat was net te laat. De expositie is de kroon op het werk."